Valpeplaner.......

Mor - Lhaxy's Isabell (Bella) 4,5 mnd. på bildet.

Det ble dessverre ingen Flatvalper første halvår, men vi prøver på nytt ved neste løpetid til høsten. Går alt som planlagt forventer vi leveringsklare flat valper sein høst/vinter 2018/2019.

Lhaxy's Isabell (Bella) blir parret med Walkup's Dark Horse (Fridtjof) begge foreldre er selvfølgelig fri for HD. og arvelige øyelidelser. Her kan det muligens bli både sorte og brune valper.

For oss så er dette en ekstra spennende kombinasjon, hvor vi gjennom far til valpene får inn helt nytt amerikansk blod kombinert med våre velkjente avlslinjer.

Vi forventer rasetypiske, samarbeidsvillige valper med bra ekteriør, som kan brukes til det meste.

Mere informasjon om Bella, mor til valpene på hennes egen side under '' hunder ''  i menyen til venstre............

Informasjon om Fridtjof, far til valpene lenger ned på denne siden....

 

 

Far - Walkup's Dark Horse (Fridtjof)

Stamtavle valper :

 

Walkup's Dark Horse ( Fridtjof)

Fridtjof 15 mnd. gammel

Fridtjof er en kraftfull hannhund, som vi mener vil passe godt til vår Bella, han har et solid, stødig temperament og går godt sammen med andre hunder, uansett kjønn. 

Han er eid og oppdrettet av Kristine Hansen på Gjøvik. Kristine er en dyktig oppdretter med lang og bred erfaring med rasen, se hennes hjemmeside  www.walkupflatcoats.com

Kristine er spesielt opptatt av å bevare den genetiske bredden i rasen, og har gjennom sin kontakt med Ed Atkins, kennel Wyndham i USA fått inn verdifullt nytt avlsmateriale til Norge, som vi nå er så heldig å kunne benytte oss av.

 

US.CH. Wyndhams Notorious Brown

Fridtjof er et resultat av sædimport fra USA, han er bærer av brunt gjennom sin far US. CH. Wyndhams Notorious Brown ''Rusty''.

Rusty - Fridtjof's far og bestefar til valpene
Faradorn Pretty Peachy

Ed Atkins har drevet oppdrett av flat coated retriever i en mannsalder og er fremdeles aktiv. Han startet oppdrett med kennelnavnet Wyndham på 1950 - tallet, og har oppdrettet et stort antall utstillingschampions og flere Field Trial Champions. Hans oppdrett har hatt svært stor betydning for rasens utvikling i USA.

Atkins har gjennom sitt mangeårige arbeid med rasen hatt nær kontakt med ledende oppdrettere i storbritania. Tispen Woodlass, som var i hans eie, hadde to kull i England under kennelnavnet Wyndhamian. Avkom etter henne dannet bla. grunnlaget for Brenda Phillip's oppdrett med kennelnavnet Exclyst.

Atkins som er veldig opptatt av å bevare rasens bruksegenskaper, importerte Rusty's mor Faradorn Pretty Peachy, og hennes sorte kullsøster Faradorn Midnight Millie fra en gamekeeper i Skottland i 2007. Peachy, Fridtjof's farmor er nå 10 år og har vært en verdifull avlstispe for Atkins.

 

 

 

Peachy 2 år gml. med snøgås

I sin søken etter nytt avlsmateriale fattet Atkins på tidlig 2000 - tallet interesse for Kristine Hansen's hanhund N S UCH. VWW-08 Tårpilens Bogart pga. hans type og ikke minst hans avstamning hvor det er sterke innslag av gamle engelske jaktlinjer på både mor og fars siden. I 2006 importerte han sæd etter Bogart.

Bogart i kombinasjon med den brune tispen Wyndhams Izadorable Brown gav det vellykkede resultat Rusty's far - US CH US GCH Wyndhams Kubla Khan.Som vi kan se på Fridtjolf's stamtavle så er Bogart hans oldefar, og derved er denne hanhundlinja ispedd nytt amerikansk og Skottsk blod tilbake hos Kristine på Gjøvik.

Faradorn Pretty Peachy 2,5 år

 

Denne lille historien om litt av valpenes opphav, viser hvilken innsats dyktige oppdrettere på tvers av kontinenter og landegrenser gjør for og prøve å få frem best mulig individer, med tanke på både eksteriør, helse og bruksegenskaper.

Vi mener det er riktig og viktig å ikke bare bruke de mestvinnende og populære utstillingshundene i avl, men sørge for at vi har genetisk bredde og mangfold i avlsarbeidet - til beste for rasen og dens fremtid.